1

#how to: wash your denim

#how to: wash your denim

Ah, die ene perfecte spijkerbroek waar je zo dol op bent. Natuurlijk wil je er zo lang mogelijk van kunnen genieten. Daarom is het belangrijk om er goed voor te zorgen, te beginnen met de juiste wasroutine. Benieuwd naar de beste manier om dit te doen? Lees snel verder voor onze handige wastips!


Niet te vaak wassen

Hoe vaker je je spijkerbroek in de wasmachine gooit, hoe sneller de kleur vervaagt en de pasvorm minder mooi wordt. Geef je jeans dus wat rust en was ze niet te vaak. Hang ze in de tussentijd buiten om even op te frissen.

 

Binnenstebuiten draaien

Door je jeans binnenstebuiten te draaien, schuurt alleen de binnenkant tegen de trommel en slijt hij minder snel. Vergeet ook niet om de knoop en rits van je jeans dicht te doen.

 

Wassen op 30°C

Te hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen dat je jeans krimpt. Was je spijkerbroek daarom op een lage temperatuur, bij voorkeur maximaal 30°C. Gebruik ook een kort wasprogramma.

 

Vermijd wasverzachter en waspoeder

Het is absoluut af te raden om wasverzachter en waspoeder te gebruiken bij het wassen van je jeans. Wasverzachter kan namelijk de elasticiteit van de stof aantasten en ervoor zorgen dat je broek sneller slijt. Waspoeder kan vlekken achterlaten op donkere jeans.

Gebruik in plaats daarvan een vloeibaar wasmiddel en doseer het zorgvuldig.

 

Skip de droger

Wil je lang van je jeans genieten? Laat de droger dan links liggen. Hang je broek gewoon op om te drogen. Als je hem buiten ophangt, draai hem dan opnieuw binnenstebuiten om te voorkomen dat de kleur vervaagt.

 

Volg deze tips op en je zult merken dat je favoriete denim langer mooi blijft. Bovendien kun je er dan nog meer avonturen in beleven!

 

Opzoek naar de perfecte jeans? 

Kom eens langs in onze winkels of neem een kijkje op onze webshop

 

Onze favorieten


Gepubliceerd op: