1

Fred Perry collectie

Fred Perry collectie

Wie is Fred Perry?

Frederick John Perry was een wereldberoemde Britse tennisser uit de jaren ’30. Hij was de allereerste tennisser die alle grand slam titels op zijn naam mocht schrijven. Daarom wordt Fred Perry door velen beschouwd als Engelands grootste tennisspeler ooit. De populaire tennisspeler werd dan ook snel benadert om zijn naam aan allerlei sportproducten te binden. Met de komst van een simpel zweetbandje met zijn naam erop was een nieuw fashion merk geboren. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot één van de grootste producten van sportieve streetwear en worden de kleding en accessoires in meer dan 50 landen verkocht.  

Welke soort kledij heeft Fred Perry?

Het Britse merk heeft een mooie combinatie van zowel sportieve kleding als casual kleding in hun assortiment, maar ze hebben deze twee stijlen ook in een aantal producten samen laten komen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de bekende Fred Perry polo’s. Dit stijlvolle shirt heeft sportieve details en kun je daardoor als sportieve touch op een nette broek dragen, maar de polo kan jouw sportieve outfit juist ook een chique boost geven.

 

Wat betekent het logo van Fred Perry?

Het bekende logo van Fred Perry laat zich het beste omschrijven als onopvallend opvallen, maar welk verhaal zit er achter deze laurierkrans? Al in de klassieke oudheid kwam de laurierkrans voor en was het een symbool voor overwinning, roem en eer. Het is dan ook niet zo vreemd dat je de laurierkrans onder andere terugziet bij atletiekwedstrijden, universiteiten en in het oude logo van Wimbledon Championships. Met de tennisachtergrond van Fred Perry is de keuze voor dit logo dan ook te begrijpen.

 

Hoe combineer ik de kledij van Fred Perry?

De polo’s en T-shirts van Fred Perry zijn door hun getailleerde pasvorm heel geschikt om te dragen op een nette chino broek, het is bij slim fit polo’s ook helemaal niet ongebruikelijk om deze in je broek te stoppen. De regular fit polo’s zijn daarentegen weer heel geschikt om te dragen op een leuke jeans, hierbij wordt de polo vaak juist niet in de broek gestopt. Door de kenmerkende dubbele streep op de kraag en de mouwen krijgen de polo’s een sportief karakter, maar wordt er ook gelinkt naar de Britse streetwear.

 

Bij Artex Fashion kan je heel wat kledij vinden van Fred Perry. Neem een kijkje in onze webshop of ontdek ons volledig aanbod in een van onze winkels in Lichtervelde, Emelgem of Maldegem.

 

Klik hier om de Fred Perry collectie te bekijken in onze webshop.

 

Gepubliceerd op: