1

New Brand: DICKIES

New Brand: DICKIES

Wat startte in 1922 als klein familiebedrijf dat werkkledij produceerde, is uitgegroeid tot een multinational met grote invloeden in street- en workwear.

Toen in Texas het idee kwam om werkkledij te maken ging het snel voor Dickies. Het merk met al meer dan een eeuw ervaring bleef ook tijdens de 2e Wereldoorlog actief door het maken van uniformen voor soldaten en piloten.

Het allereerste product dat werd verkocht was de Bib Overall. Gemaakt met indigo denim en hickory-streep is dit item een echt icoon! Dit artikel zit nog steeds in het assortiment en ook bij Artex Fashion kan je dit artikel verkrijgen:

 

 

 

 

 

 

 

Toen eind de jaren 70 de werkbroeken in gedurfde kleuren werden gemaakt, vond dit merk zijn weg naar de streetwear. Skaters merkten op dat deze broeken tegen een stootje kunnen, en ook bekende rappers begonnen deze stijlen te dragen. Zo had Dickies halfweg de jaren 90 een mooie reputatie op gebied van streetwear. Om in de jaar 2000 helemaal wererldwijd bekend te zijn als streetwear- en werkkledingmerk.

 

Bekijk de DICKIES collectie online!

 

Gepubliceerd op: