1

Merk in de kijker: Diesel

Merk in de kijker: Diesel

Bij Artex Fashion verkopen we veel merken, elk met hun eigen stijl en verhaal. Om je een goed idee te geven van wie elk merk juist is, schetsen we kort hun verhaal en delen we toffe looks. Dit keer: Diesel.

 

Van oliecrisis tot fashionbrand

De Italiaan Renzo Rosso begint halverwege de jaren zeventig te werken bij Moltex, een kledingfabrikant in Italië. Daar ontmoet hij zijn mentor en toekomstige zakenpartner, Adriano Goldschmied. In 1978 lanceren ze het nieuwe merk Diesel: kleine oplages, grote kwaliteit.

Het bedrijf begint met het maken van op maat gemaakte denim. Retailers aan wie ze hun eerste jeans wilden verkopen, zagen de denim aan voor tweedehands kleding vanwege hun verwassen en versleten uiterlijk.

De naam ontleent Rosso trouwens aan de wereldwijde oliecrisis. Toen werd diesel als een alternatieve brandstof beschouwd. Renzo vindt dat zijn merk ook geldt als alternatief, maar dan voor jeans. Aangezien het woord 'diesel' een internationale term is met overal ter wereld dezelfde uitspraak, is het de perfecte naam die staat voor een wereldwijde entiteit. Zo wil hij de hele wereld bereiken

De unieke wereldwijde marketingstrategie van het merk is beschreven als innovatief en ongekend. Rosso combineerde sterke factoren uit verschillende vakgebieden. Zo haalde hij de marketingmosterd uit de VS, de creativiteit uit Italië en de systemen uit Duitsland. Dankzij deze combinatie staat Diesel vandaag op de plek die ze verdient.

 

Voor wie

Dieselklanten zijn onafhankelijk, fun en trendy. Sinds de oprichting 40 jaar geleden is het bedrijf uitgegroeid van een specialist in spijkerbroeken naar een breed lifestyle-merk met hypermoderne stadskleding. Leef je volgens de slogan ‘For successfull living’, dan heb je een Dieselprofiel.

 

Maak een statement

Terwijl andere merken dezelfde (oude) dingen blijven produceren, bewees Diesel waarom ze de koning van denim zijn: dankzij unieke innovatie. De uitwerking van Jogg Jeans is daar een voorbeeld van. Jogg Jeans is een geavanceerde kruising tussen denim en sweatpants. Het is een van de meest comfortabele en rekbaarste materialen om een jeans van te maken.

Kies je voor een Diesel stuk (of een hele outfit), dan belichaam  je waar Diesel altijd voor gestaan heeft: Only the brave durven Diesel dragen.

                            
 

Ontdek hier nog meer van Diesel

 

Gepubliceerd op: