1

Merk in de kijker: Garcia

Merk in de kijker: Garcia

Bij Artex Fashion verkopen we veel merken, elk met hun eigen stijl en verhaal. Om je een goed idee te geven van wie elk merk juist is, schetsen we kort hun verhaal en delen we toffe looks. Dit keer: Garcia Fashion.

 

Een Italiaans-Nederlands liefdesverhaal

Het jaar 1972, we zitten in Italië. Maurizio heeft een passie voor vakmanschap én hij houdt van denim. Met zijn vrouw Isabella Garcia begint hij een van de eerste jeansfabrieken van het land. Al snel produceren ze voor grote merken en groeit de vallei waar de fabriek staat, uit tot la Valle dei Jeans (de Jeansvallei).

Dan besluit Maurizio met GARCIA zijn eigen jeansmerk op te zetten. De lijn vernoemt hij toepasselijk naar die andere liefde van zijn leven. Het modemerk bloeit. Maurizio vindt ondertussen een Nederlandse afnemer (Martin Kouwenberg) en bouwt er een band mee op.

 

Allora, ora e per sempre…

Een vriendschap die van pas zal komen, want midden jaren ’80 gaat het mis. Eén van Maurizio’s grootste klanten gaat failliet en het lijkt onmogelijk de fabriek open te houden.
Alle jaren van hard werk lijken verloren te gaan. Tot Maurizio zijn loyale klant en vriend in Nederland vraagt om GARCIA voort te zetten. En die zegt ja.

 

Tot op vandaag is GARCIA een (jeans)merk dat Italiaanse passie en Nederlands ondernemerschap moeiteloos combineert. Toen, nu en voor altijd.

 

Voor wie?

Bij Artex Fashion shop je voor het ganse gezin een GARCIA outfit. Ontdek ze snel!

 

Elegante dames

Casual of chique, met deze basics ben je meteen gekleed. Combineer beide outfits met een toffe sneaker of kies voor een hakje en een clutch tijdens een avondje uit. Shop onze collectie.

                


Casual mannen

Het volgende seizoen is de lente, dus tijd om al eens te denken aan een kort mouwtje. Polo’s of t-shirts, in onze collectie van GARCIA kan je beide kiezen. Een frisse pastel op je lijf of liever een neutraal kleur met print? Of waarom geen hemdje met trui, altijd een winner. Shop nu

                  
        

 

Stoere meiden

Een vrolijke GARCIA look met een klassieke touch voor de dochter? Combineer dan een klassieke broek met een speelse bloes in panterprint. Werk de outfit af met een trui met ronde nek en een paar witte sneakers, en je dochter is good to go. Bekijk ons aanbod.

                 


Coole jongens

Ook de jongens kunnen bij ons terecht. Nog een trui nodig voor zoonlief? Laat hem zelf zijn stijl kiezen: klassiek, met print, merknaam, kap of een combinatie van allemaal. Welke stijl kies jij uit ons aanbod?