1

Skinny, mom, flared of wide leg? Ontdek dé broekentrends.

Skinny, mom, flared of wide leg? Ontdek dé broekentrends.

Met de perfecte jeans zou je slapen. Maar wat perfect is voor de ene, is voor de andere een nachtmerrie. Daar sta je dan, het broekenrek in je favoriete winkel met de bordjes: wide leg, bootcut, skinny, momjeans,... Maar wat is het verschil? Is een jeans niet gewoon een jeans? We snappen de verwarring en helpen je op weg naar de perfecte fit. 

Skinny jeans

Deze werd populair toen veel rocksterren ze aan deden tijdens optredens. De broek sluit nauw aan, en de pijpen lopen smal naar de enkels. Deze pasvorm heeft veel stretch, waardoor je deze ook aan kan als je bredere heupen, dijen of kuiten hebt. Het is niet voor niets de populairste in het rijtje. 

Mom vs boyfriend

De term 'mom-jeans' is ontstaan in de jaren '70 door mama's (obviously), huisvrouwen die dit type broek ophemelden. Deze comfortabele denimbroek zit breder rond de heupen en het kruis. De hoge taille zorgt ervoor dat de benen langer en slanker lijken. Anders dan bij de mom-jeans, is de boyfriend-jeans breder rond de dijen en valt deze lager op je heupen. 

Stijltip: Heb je een slanke taille? Draag een grote of kleurrijke riem om net die taille te accentueren. 

Flared of bootcut?

In het kort: de flared jeans is smal op de bovenbenen en loopt wijder uit dan de bootcut. 

De flared pant heeft je figuur een positieve boost. Je lichaam blijft altijd in balans door de wijd uitlopende pijpen. Een matige flare kan ook doorgaan als een bootcut. Het grote verschil tussen de twee is dat de flared jeans een hogere taille heeft. Heb je een korter bovenlichaam dan kies je beter voor de bootcut variant. De hoge taille maakt je benen optisch langer, maar het verkort je bovenlichaam.

Wide leg jeans

De naam van deze jeans zegt het zelf al, een brede fit. De broekspijpen zijn van dij tot aan de zoom heel breed. De wide leg jeans, of ook wel de baggy pants, bedekken meestal volledig of een deel van je schoenen. Je hebt ook cropped versies die tot boven je enkel komen. Let wel, naargelang hoe wijd de broek is onderaan, kan het zijn dat je benen hiermee korter lijken dan ze in werkelijkheid zijn. 

 

Een jeans combineren is op zich kinderspel. De meeste bovenstukken passen altijd samen met jeans. Alles hangt af van de look dat je wil uitstralen. Vrouwelijk of baggy, de combinaties zijn eindeloos.

 

Wist-je-dat? De meeste broeken van Only zijn NOOS (never out of stock) en kunnen we steeds bijbestellen. 

Gepubliceerd op: